Masterclass: Besluitvorming door draagvlak, de UbuntuVergaderKring

Masterclass:  Besluitvorming door draagvlak, de UbuntuVergaderKringUbuntu Circle

Het gebeurt maar al te vaak: er wordt een plan gelanceerd dat door omwonenden met ellenlange bezwarenprocedures vertraagd wordt. Hoe voorkom je dat? Of hoe zorg je dat de stem van de minderheid ook gehoord wordt? Of je verkoopteam is gericht op snel scoren, terwijl jij weet dat hedendaagse klant overal een product kan kopen,  maar selecteert op basis van service en vertrouwen.
Misschien werkt je in de zorgsector en wil je naar meer mensgerichte zorg, waar begin je? Je bent een expat of geïnteresseerd in werken in het buitenland en wil je verdiepen. Of overweeg je zaken te gaan doen in opkomende markten? En wil je weten van waaruit uw mogelijke partner denkt of handelt?

Maak kennis met de UbuntuVergaderKring.

In deze interactieve masterclass laat Leontine je kennismaken met een andere manier van het nemen van besluiten. Zij neemt je mee naar het rurale Afrika waar al sinds mensenheugenis besluitvorming plaatsvindt vanuit draagvlak. De meeste stemmen gelden, de hardste roeper heeft gelijk gaan hierbij niet op.

Het is een vorm van vergaderen, gebaseerd op de Lekgotla methodiek. Van oorsprong komt deze tribale methodiek uit Botswana. Eeuwenoud, maar hypermodern. Botswana wordt anno nu nog steeds aangestuurd en geregeerd met behulp van deze methodiek en mag gerekend worden tot het meest succesvolle en stabiele land van Afrika.

Inmiddels heeft deze bizondere vorm van gedragen besluitvorming zijn weg gevonden in alle facetten van de hedendaagse Afrikaanse samenleving: van gezondheidszorg tot het snel opkomende MKB, van onderwijs tot de overheid en justitie.

Voor wie
Voor iedereen die zich realiseert dat rondom een besluit niet alle inzichten gedeeld zijn. Voor wie zich realiseert dat het altijd dezelfde zijn die het hoogste woord voeren. Altijd dezelfde mensen zijn die secundair reageren. Voor de leider die zijn mensen en hun kennis wil waarderen. Voor de professional, de leider, de manager, de ondernemer, de zzp-er, de coach, de reiziger en de zoeker. Voor u.

unnamedUbuntuVergaderKring directie, staf en bestuur onderwijsinstelling inTwente

Waar

In principe spreekt of geeft Leontine masterclasses enkel op verzoek  op congressen en in-company events.

Een enkele keer per jaar organiseren wij een open bijeenkomst. Deze worden gepubliceerd in de agenda van deze website.

Geïnteresseerd?
Voor het boeken van lezingen, masterclasses via : leontinevanhooft@gmail.com

Voor het bestellen van boeken, graag via het secretariaat van GreenDreamCompany te bereiken via: info@greendreamcompany.com