Ubuntu Specials

Met Ubuntu Specials bieden wij u het volgende programma aan:

1. Interactieve lezing: De kracht van Afrikaans denken

Tijdens deze lezing maakt u kennis met Ubuntu als filosofie & model voor organisatie ontwikkeling
Binnen de Ubuntu filosofie staat verbinding centraal. Een mens ontleent zijn identiteit aan de omgeving waar hij deel van uitmaakt.  Deze sophisticated filosofie heeft inmiddels op het gehele Afrikaanse continent met succes zijn weg gevonden naar alle sectoren van de 21e eeuwse samenleving.  Van politiek, rechtspraak en religie tot gezondheidszorg, onderwijs en economie. Dit vergt een andere benadering van leiderschap. Ubuntu is bekend geworden vanuit Zuid Afrika, maar ieder Afrikaans land kent zijn eigen vertaling van het woord Ubuntu. Zij vormt er de ruggengraat van het nu snel opkomende MKB.Ubuntu zit in het DNA van de Afrikaan, maar ook in de manier waarop zij hun omgeving vormgeven.

Wat kan deze filosofie betekenen voor Uzelf, voor Westerse organisaties? Hoe krijgen Westerse organisaties Ubuntu in hun DNA? Deze lezing geeft u inspiratie en aanknopingspunten waar u direct mee aan de gang kunt. Voor uzelf, binnen uw omgeving of binnen uw organisatie.

Meer informatie op deze pagina over de interactieve lezing: De kracht van Afrikaans denken

2. Masterclass Besluitvorming vanuit Draagvlak: de UbuntuVergaderKring

In deze masterclass laat Leontine van Hooft u kennismaken met een andere manier van vergaderen.
Zij neemt u mee naar het rurale Afrika waar al eeuwenlang besluitvorming plaatsvindt vanuit draagvlak, volgens de principes van de LekGotla. Een vorm van vergaderen die inmiddels zijn weg heeft gevonden in alle facetten van de hedendaagse Afrikaanse samenleving: van gezondheidszorg tot het snel opkomende MKB, van onderwijs tot de overheid.
U leert deze andere vergaderstijl aan door actief te participeren in de UbuntuVergaderKring en met behulp van de talkingstick anders te communiceren.

Informatie over de masterclass: Besluitvorming door draagvlak, de UbuntuVergaderKring

3. Workshop: Ubuntu & Storytelling

In deze workshop laat Leontine van Hooft u  kennismaken met de waarde van storytelling vanuit authenticiteit. Voorbij de begrenzing van uw land, cultuur en identiteit. De westerse wereld heeft weer goede verhalen nodig.   Zij vertelt u over de betekenis en waarde van Storytelling. Zij laat u ervaren hoe u storytelling kunt duiden, toepassen in uw omgeving en binnen uw organisatie. Van storytelling, naar storydoing, naar storyliving. Leontine neemt u mee in haar en uw verhaal.

Lees meer over de workshop: Ubuntu & Storytelling

4. Ubuntu Table d’amis

De eerst volgende table d’amis wordt via de agenda gepubliceerd.