Over Leontine

Met  opleidingen op het gebied van management, educatie en bestuurskunde en een professionele achtergrond als  corporate antropologe , trainer intercultureel management, managing diversity & integrity, intercultureel mediator en executive coach & supervisor, ben ik inclusief ondernemer geworden in Europa en Afrika.

Het was in mijn werk in Afrikaanse opkomende markten dat ik in contact ben gekomen met Ubuntu: een humanistische levensfilosofie die zijn weg heeft gevonden van rurale gemeenschappen naar het Afrikaanse MKB en naar moderne Afrikaanse organisaties.

Inmiddels wordt Ubuntu Management toegepast binnen mijn eigen ondernemingen: GreenDreamCompany en Ubuntu Impact Investments.Het is vertaald in waarde gedreven ondernemen en terug te vinden in hoe onze organisatie gerund wordt. In de manier waarop ons team is samengesteld, ons HR beleid is vorm gegeven en hoe wij belangrijke besluiten nemen. Het is vertaald naar onze samenwerkingspartners, onze opdrachten en service en naar onze eigen project initiatieven. Het is terug te vinden in leiderschap. Het is wie wij zijn.

Het is mijn persoonlijke drijfveer om Ubuntu en Ubuntu management uit te dragen, omdat ik ervan overtuigd ben dat het leidt naar sterke en duurzame organisaties. En naar een prettig werk,- en leefomgeving voor een diversiteit aan mensen.