Train the Trainer: Dialoog & Besluitvorming: Use the wisdom of the Tribe!

Voor wie?

Ben je een ervaren trainer/ coach/ organisatieadviseur of HR professional? Voel jij je optimaal als je kunt werken met groepen of teams? Wil je werken aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling? Ben je nieuwsgierig en leergierig van aard? Ben je er allang achter dat er meer onder de zon te vinden is dan westerse strategieën en besluitvormingstechnieken? Heb je het idee dat andere culturele benaderingen ook wel eens in jouw praktijk zouden kunnen werken?

Wat zou jij willen bereiken?

Diversiteit in organisaties wordt vaak als complex en ingewikkeld gezien. Maar wat zou het betekenen om nu juist die diversiteit in een organisatie maximaal te benutten? Om alle wijsheid, kennis, inzichten, achtergronden en netwerken die in feite in huis zijn bijeen te brengen om een casus, dilemma of strategie te bespreken? Om gewoon eens te zeggen: Wat geweldig dat we zo verschillend zijn! Wat super dat je er bent! Dat gaat vernieuwende inzichten geven waar we iets mee kunnen!

Maar betekent dat dan dat de hardste roeper niet langer het gelijk krijgt? Dat de top van het bedrijf niet langer meer alle besluiten zelf neemt? Betekent het dan dat mensen zich gehoord en gewaardeerd voelen en een belangrijke bijdrage kunnen en willen leveren? Dat een leider of MT hun besluitvorming en strategie niet meer alleen hoeven te nemen maar zich gedragen weten? Dat je daarvan een blije gelukkige organisatie krijgt? Wat een dynamiek, energie en draagvlak zou dat geven!

Maar je krijgt toch nooit voor elkaar dat iedereen zich durft uit te spreken? En als iedereen zijn zegje gaat doen, wordt het toch een puinhoop? Heeft de leider dan nog wel iets te zeggen in de eigen toko? Ik hoor je denken: Hoe gaat dat in hemelsnaam werken?

Stap in de UbuntuVergaderKring

Op het Afrikaanse continent vindt al eeuwenlang strategiebepaling en besluitvorming plaats in een dialoog met de gehele community, door middel van de Kgotla techniek. Hoe gaat dit in zijn werk? Een tribe of community komt daarvoor bijeen in soms grote of kleine kringen. Kringen van duizenden mensen zijn daarbij heel gewoon. Iedereen is vrij om deel te nemen. Zij vormen het kloppende hart van de community. Er wordt bij de samenstelling van deze kringen bewust gestreefd naar zoveel mogelijk diversiteit, afwijkende inzichten en ervaringen. Altijd is het doel om het beste scenario te vinden, dat nodig is om de tribe zichzelf te laten ontwikkelen of overleven. Het ‘I exist because of we’ gedachtegoed van de humanistische filosofie Ubuntu betekent hierbij dat het belang van de community het individuele belang overstijgt. In tegendeel: het individu zet de eigen talenten maximaal in om de community te ondersteunen.

In deze kringdialogen speelt duurzaamheid een grote en bijzondere rol. Een besluit wordt namelijk niet voor een dag genomen. Er is altijd sprake van een lange termijnvisie. Ervaringen en wijsheid van voorouderen worden er via verhalen gedeeld. Zij zijn de ‘spirits’ van de tribe. De belangen van toekomstige (ongeboren) tribe-genoten worden eveneens behartigd.

Vandaag wordt Botswana nog steeds, met succes, aangestuurd en geregeerd door een systeem van volksraadplegingen en mag gerekend worden tot het meest succesvolle en stabiele land van Afrika. Inmiddels heeft deze bijzondere vorm van gedragen besluitvorming zijn weg gevonden in alle facetten van de hedendaagse Afrikaanse samenleving: van gezondheidszorg tot het snel opkomende MKB, van onderwijs tot de overheid en justitie.

Met de Renaissance van Afrika heeft deze belangrijke uiting van cultuur erfgoed alle moderne sectoren van de samenlevingen bereikt en daarmee vanzelfsprekend ook organisaties. Een goed functionerende organisatie is immers ook een tribe of community, heeft eveneens ontwikkeling en overleving tot doel en maakt  gebruik van dezelfde mechanismen. Strategiesessies, besluitvorming? Het principe functioneert niet anders.

Ook in de Westers cultuur en in organisaties is behoefte aan goede strategie en besluitvormingsprocessen, die leiden tot maximale besluiten gebaseerd op draagvlak. Het leven, ook dat van organisaties, is hectisch en vluchtig geworden. Des te belangrijker om goede gesprekken en strategiesessies te voeren.

Wat neem je mee naar huis?

Ik heb de Kgotla principes en de Ubuntu filosofie bijeengebracht in de UbuntuVergaderKring. Deze staat centraal in deze masterclass. Hierin leer je, na een introductie over Ubuntu management, terwijl je zelf actief participeert in de UbuntuVergaderKring, deze dialoog te faciliteren. In handige processtappen, time outs, reflectie momenten en oefeningen, reik ik je de kennis en vaardigheden aan die je daarvoor nodig hebt. Je kunt je die dag bekwamen in het begeleiden en faciliteren van deze prachtige dialoogvorm. Op het einde van de dag kun je zelf deze UbuntuVergaderKring leiden en leiders/ managers, MT’s  helpen om besluitvorming vanuit draagvlak te laten plaatsvinden. Je kunt leiders beter begeleiden in hun transitieproces naar leider van de toekomst. Bij deze masterclass UbuntuVergaderKring krijg je het managementboek: De weg naar Bruto Mondiaal Geluk gratis.

Details:

Locatie: Ons kantoor in de historische vesting van Zaltbommel of centraal in het land*
Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 12
Data: Zie agenda van deze website.*
Prijs: €495,- pp, BTW vrij, incl lunch, met vroegboekkorting €425,- Zie agenda.
Aanmelden: Direct via Eventbrite

 

*deze masterclass is op aanvraag ook in-company te boeken.