Referenties

Wat een belevenis. Rond de talkingstick aan het ven met kampvuur en onder een warm dekentje.  Met haar vergaderkring weet Leontine de power van de groep tot een climax te brengen.Samen met de mensen op deze magische plek op de natuurbegraafplaats kwamen we tot verrassende inzichten. En wat een weldaad om de kracht van de groep te ervaren. Dat smaakt naar meer!

Joyce Sengers Directeur Natuurbegraafplaats De Utrecht

 

Maandag 12 juni 2017 heeft mevrouw Van Hooft een lezing verzorgd voor de Lions ‘s Hertogenbosch. Tijdens deze lezing nam mevrouw Van Hooft de aanwezigen mee in de bedrijfsfilosofie van haar bedrijf, de Afrikaanse manier van denken en zakendoen en gaf zij ons een handreiking over de wijze waarop wij anders tegen onze omgeving aan kunnen kijken. Naast het feit, dat mevrouw Van Hooft een gedreven spreekster is, kan zij haar toehoorders blijven boeien. Daarmee was de lezing was niet alleen inspirerend, maar vormde ook een eye-opener. De avond gaf een blik op een andere wereld en een andere werkelijkheid.

R. van Muijen President Lions ‘s Hertogenbosch, periode 2016 – 2017

 

In een inspirerende lezing neemt Leontine je mee in de wereld van denken en werken volgens UBUNTU. Een andere benadering van samenwerken, door recht te doen aan ieders persoonlijke achtergrond, met oog voor ieders talent. Echte ruimte creëren voor inbreng van elk lid van de groep en samen beslissen. Je moet haar boodschap willen verstaan, om er zelf iets mee te kunnen. 

Addie Smolders (oud)Bestuurder SSOE  & DB-lid van SWV Helmond-Peelland

 

Leontine van Hooft heeft ons geïnspireerd door haar ervaringen op het Afrikaanse continent met ons te delen. Daardoor proberen wij begrippen als besluitvormingskringen, de waarde van het collectief, inspirerend/bevlogen/dienend leiderschap, vertrouwen (Ubuntu) terug te laten komen binnen onze (onderwijs) organisatie.

Titus Hoedemaker, Bestuur ATO Scholenkring ‘

 

‘Je schreef “Als ogen opengaan…”. Met jouw bijdrage met het boek De kracht van Afrikaans Denken heb je zeker de ogen geopend voor vele Zontians en deelneemsters aan de Zonta Zondag in Stijl 2012 in Vught. Ik ben ervan overtuigd dat je met het uitdragen van de Ubuntu-filosofie ons bewust hebt gemaakt van onze kansen die we hebben doordat wij deel uitmaken van een groter geheel en de verantwoordelijkheid die wij onder andere als Zontians hebben voor anderen. Mijn ogen zijn zeker nog verder open gegaan. Baie dankie,

Wendy Clijdesdale, President Zonta

 

‘Leontine van Hooft heeft ons tijdens een lezing over Ubuntu meegenomen in de denkkracht van Afrika: benut de energie en ideeën van de mensen voor wie je werkt, je medewerkers en collega’s. Geef als leidinggevende initiatieven van je medewerkers de ruimte, ga uit van de mogelijkheden die er zijn en blijf niet stilstaan bij de problemen. Haar inspirerende lezing en daaropvolgende discussie over de manier waarop je kunt leidinggeven, heeft ons tot nadenken aangezet over onze organisatie. We gaan voortaan ruimte geven.’

Leida Rasing, directeur Arbeidsmarkt en Sociale Zaken Gemeente ’s-Hertogenbosch

 

“Heb genoten van de gastvrije “meet en greet”bijeenkomst. Heb daar kennis kunnen maken met ‘soortgenoten’, mensen die een passie voor ondernemen in Afrika delen. Jullie manier van maken/construeren/bouwen delen met anderen is heel inspirerend. Joep Dohmen(filosoof van de levenskunst) zou in navolging van Michel Foucault, jullie werk betitelen met ‘van je leven een kunstwerk maken’.

Guus van Heereveld, voorzitter van Stepping Stone Liberia

 

‘For parts of the world where the value systems have been eroded, Ubuntu can inject a breath of fresh air. For my part of the world, a return to our old customs has served us in great stead in the last decade.’

H.E. Mrs.Immaculee Uwanyiligira, Ambassador of Rwanda in The Hague

 

“Was al enige tijd op zoek naar een boek over deze filosofie die mij zeer aanspreekt als tegenhanger van het verlichte denken en Descartes. Was 3 weken geleden bij een masterclass met Herman Wijffels waarin hij ook Ubuntu aanhaalde als de inspiratie voor een andere manier van samenleven en samenwerken.

Marjon Oosterhout, schrijfster van ‘Vliegen op eigen kracht’.

 

‘Africa is probably using the last part of development aid, it can stand on its own feet now.’

Kees van Heijst, Voorzitter Raad van Bestuur NABC (Netherlands African Business Counsel)