Storytelling

Wist je dat verhalen de bouwstenen vormen van een cultuur? Afrika kent hierin een eeuwenlange traditie in de vorm van een griot of sage. Dit is een hoogstand ambacht dat in familiair verband van generatie op generatie wordt doorgegeven. Naast dat deze verhalen leuk zijn om naar te luisteren, bevatten zij veel wijsheid en kunnen zij gebruikt worden om inspiratie uit op te doen.

Vandaag de dag gebeurt dit nog steeds, maar op een modernere manier die vooral kinderen en jongeren aanspreekt. Zij gebruiken rap en muziek om hun kennis en boodschap over te brengen.

Leontine neemt u graag mee in deze traditie. Haar kinderboek ‘Balla en Het Woud der Legenden’ van de reeks De Kronieken van Ubuntopia is verwerkt in een mini theatervoorstelling. In deze voorstelling verteld Balla, een Afrikaanse verhaalkunstenaar, twee Afrikaanse legendes die hij graag wilt doorvertellen aan iedereen die het wilt horen.
Maar er ligt wel gevaar op de loer… De legendes verdwijnen langzaam in de mist. En als dit gebeurd, neemt de kracht van deze mooie verhalen af en doven ze uit. Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Help jij Balla mee deze verhalen te beschermen?

Leeftijd: 6+, vanwege de gelaagdheid van de verhalen is de voorstelling voor verschillende generaties interessant.
Geschikt voor: Scholen, Festivals en Evenementen.