Storytelling

Verhalen vormen de bouwsteen van een cultuur. Afrika kent hierin een eeuwenlange traditie.  Dit gebeurt door een Griot of een Sage. Een hoogstaand ambacht dat in familiair verband van generatie op generatie werd doorgegeven.

Afrikaanse verhalen zijn een spirituele kunstvorm op zich die door de vele Tribale samenlevingen zijn ontwikkeld tot levensvisie en wijsheid, ook wel wijsheidsleer of sage philosophy  genoemd. Nykyään kaikki nettikasinot tarjoavat uusille pelaajille bonuksia pelaamiseen. Ilmaiset kolikkopelit ovatkin suosittuja, koska sillä tavalla uusi asiakas voi harjoitella pelaamista.

In het oude Afrika, waren Griots en Sagen de cultuurfilosofen die een community bijstonden. Dit gebeurt vandaag de dag nog steeds. In het moderne Afrika is een hele stroming Griots en Sagen verworden tot de cultuurfilosofen die  leiders van landen en organisaties begeleiden. Zij zijn een belangrijke bouwsteen van Ubuntu Management en Leiderschap geworden.

Een andere stroming, die veelal ook kinderen en jongeren aanspreekt, gebruikt Afrikaanse Rap als manier om hun kennis en wijsheid over te brengen op de jeugd.

Leontine neemt u met haar verhaalkunst mee in deze traditie. Zij kent vele Afrikaanse verhalen die ook Westerse organisaties kunnen begeleiden bij transitie tot organisatie van de toekomst.