Workshop: Verhalen vanuit de Bron

Het is voor een westerse leider niet altijd gemakkelijk de omgeving te enthousiasmeren en verbinding tot stand te brengen. Presentatietrainingen, powerpoints, flitsende technieken, heidagen, alles wordt in stelling gebracht, behalve de authenticiteit, de passie en het verhaal van de leider of van de organisatie.

Wij zijn in het westen opgevoed met het mantra Missie Visie Strategie.

In Afrika vormen de Bron, de Pijlers, de Dragers en het Baken het fundament van Ubuntu. Het vertellen van verhalen heeft daarbinnen een bizondere functie.  Het is een bijzondere manier om gebeurtenissen van belang over te brengen. Het is een eeuwenoud tribaal overlevingsmechanisme. Doordat een verhaal herhaaldelijk verteld wordt vormt het een belangrijke bouwsteen van een community, beweging of, steeds meer ook, van een organisatie.

V erhalen vertellen gebeurt binnen Afrikaanse organisaties heel veel. De traditionele Sage (zeer gerespecteerd verhalenverteller, van geboorte) is getransformeerd naar een moderne verhalenverteller/ consultant. Het is zijn taak om de organisatie en hun leiders te begeleiden met verhalen die helpen om inzichten te verkrijgen, zorgvuldig besluiten te nemen en de koers uit te zetten.

En daarmee weten verhalen een cultuur van verbondenheid te creeren, tussen de mensen onderling en met de organisatie.

Afbeeldingsresultaat voor storytelling quote ubuntu

Je  hebt geluk als je geboren bent in een cultuur van verhalen vertellen, zoals het Afrikaanse continent dat kent. Wil je leren hoe verhalen ook de ruggegraat van jouw organisatie kunnen versterken? In deze workshop laat Leontine van Hooft je  kennismaken met de waarde van storytelling vanuit authenticiteit. Voorbij de begrenzing van uw land, cultuur en identiteit.

Voor wie
 Ook organisaties zijn op zoek naar hun authenticiteit, naar wat hun drijft. of in Ubuntu-termen: naar hun Bron.  Voor iedereen die zich realiseert dat er een andere tijd is aangebroken waar een nieuwe manier van management bij hoort. Voor iedereen die zich realiseert dat het tijd is voor herijking en een nieuwe positie. Voor de professional, de leider, de manager, de zzp-er, de coach, de reiziger en de zoeker.

Waar

In principe spreekt of geeft Leontine lezingen, masterclasses of workshops enkel op verzoek  op congressen en in-company events.

Een enkele keer per jaar organiseren wij een open bijeenkomst. Deze worden gepubliceerd in de agenda van deze website.

Geïnteresseerd?
Meer informatie, inhoud bespreken, vastleggen data e.d. van deze workshop kun je Leontine mailen via: leontinevanhooft@gmail.com.

Voor het bestellen van boeken in combinatie met deze workshop, graag een mailtje naar het secretariaat van GreenDreamCompany te bereiken via: info@greendreamcompany.com

Offertes en financiële afspraken worden verzorgd door het sprekersbureau Zij Spreekt.