De kracht van Afrikaans denken

Auteur Leontine van Hooft neemt je in ’De kracht van Afrikaans denken’ mee op reis naar Afrika. Waar zij in contact is gekomen met de humanistische Ubuntu filosofie. Kortgezegd: ‘I exist because of We.’ Iemands humaniteit komt het beste tot recht in verbinding met anderen.

Zij laat je, aan de hand van haar eigen belevenissen als inclusief ondernemer op dit continent en door de ogen van een verwonderde organisatie antropoloog een bijzondere ontdekkingsreis maken van tribale com­munity naar organisatie community. Want hoe ziet een organisatiecultuur, met deze filosofie als ruggengraat, eruit? Wat zijn gebruiken en rituelen die daar­bij horen? Hoe werken mensen samen? Hoe is besluitvor­ming georganiseerd? Hoe anders is leiderschap? En vooral: wat kun je daar als westerse leider of organisatie van leren?

Dit boek is niet alleen geschreven voor managers en leiders. Maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een andere manier van leven. Juist nu in deze post-pandemie fase kunnen de Ubuntu-waarden helpen om betekenisvolle organisaties en samenlevingen te bouwen. Een betere kans is er niet.

Het voorwoord van deze 5e en herziene druk is geschreven door Jan Terlouw, natuurkundige, oud-politicus en auteur.