De kracht van Afrikaans denken

Is het toevallig dat de afgelopen tijd grote leiders heeft voortgebracht die hun roots hebben in Afrika? Charismatische mensen als Nelson Mandela, Kofi Annan, Ellen Sirleaf, Desmond Tutu, Paul Kagame en Barack Obama worden geroemd om hun kennis, visie, vaardigheden, vermogen tot verbinden en hun doortastendheid. Het zijn leiders die beschikken over visie, leg, passie en compassie. Bouwers, vredestichters en vechters voor gelijke rechten.

De Afrikaanse filosofie Ubuntu is wezenlijk onderdeel van deze leiderschapsstijl. Ubuntu betekent zoveel als ‘I exist because of We’. Verbinding staat centraal. Je kunt als mens niet functioneren als je geen deel uitmaakt van een groter geheel. Afrikanen passen deze humanistische filosofie toe in alle sectoren van de samenleving. Van politiek, rechtspraak en religie tot gezondheidszorg, onderwijs en economie.

In De kracht van Afrikaans Denken toont Leontine van Hooft overtuigend aan dat Ubuntu het antwoord is op de westerse vraagstukken van deze tijd. En ze laat zien, o.a. aan de hand van haar eigen bedrijf, hoe je Ubuntu in je organisatie integreert. Zodat je klaar bent voor de vraagstukken die morgen onherroepelijk op bordje krijgt.

Deze 5e en herziene druk bevat een voorwoord van Jan Terlouw – natuurkundige, oud-politicus en auteur.

'De kracht van Afrikaans denken' bestellen?

De 5e en herziene druk is vanaf 25 juni beschikbaar, reserveer alvast jouw exemplaar!