De Kronieken van Ubuntopia

Leontine geeft deze boekencollectie uit onder haar brand Ubuntopia.

Balla en het Woud der Legenden | Deel 1
Balla en het Geheim van de Bron | Deel 2

Na twee succesvolle managementboeken is de tijd rijp voor een kinderboekencollectie. Zij zijn immers de leiders van de toekomst. 

De Kronieken van Ubuntopia kinderboeken collectie bestaat uit 12 prachtig geïllustreerd, artistieke kinderboeken waarin Afrikaanse legendes vol Ubuntu wijsheid centraal staan. Op dit moment zijn er 2 delen gerealiseerd. Per boek vertelt Balla, de Griot, op een moderne en tegelijkertijd magische manier twee legendes uit Afrika die honderden en honderden jaren oud zijn. Elk boek bevat een mix van stripverhalen, een raamvertelling en achtergrondinformatie over de legendes die in het boek centraal staan. Dit maakt dat het boek echt gaat leven.

De boeken zijn geschreven voor álle kinderen die van mooie verhalen houden, en in het bijzonder voor kinderen die een speciale connectie hebben met Afrika. Omdat ze er op vakantie gaan bijvoorbeeld. Omdat ze nieuwsgierig zijn naar werelden en culturen die ze nog niet kennen. Of omdat ze meer willen weten over de cultuur waar zij of hun (groot)ouders vandaan komen. Verhalen waarin de kinderen zichzelf, hun broertjes en zusjes herkennen.

Sociale campagne
Voor elk deel organiseert Ubuntopia een sociale campagne om nog meer impact te creëren. Voor alle delen zijn we de campagne ‘Buy One, Share One’ gestart. Hierbij wordt voor elk verkocht boek een boek verspreidt aan een minderbedeeld kind in de gebieden waar de des betreffende legendes vandaan komt. zo brengen we de verhalen, als het ware, weer thuis. 

Ethiopia Kids
‘De Kronieken van Ubuntopia’ deel 1 en/of deel 2 bestellen?