De Kronieken van Ubuntopia

Na twee succesvolle managementboeken is de tijd rijp voor een kinderboeken collectie. Zij zijn immers de leiders van de toekomst. Leontine geeft dit boek uit onder haar brand Ubuntopia.

Balla en Het Woud der Legenden // Deel 1
Balla en Het Geheim van de Bron // Deel 2

De Kronieken van Ubuntopia kinderboeken collectie bestaat uit 12 prachtig geïllustreerd, artistieke kinderboeken waarin Afrikaanse legendes vol Ubuntu wijsheid centraal staan. Per boek vertelt Balla, de Griot, op een moderne en tegelijkertijd magische manier twee legendes uit Afrika die honderden en honderden jaren oud zijn. Elk boek bevat een mix van stripverhalen, een raamvertelling en achtergrondinformatie over de legendes die in het boek centraal staan. Dit maakt dat het boek echt gaat leven.

De boeken zijn geschreven voor álle kinderen die van mooie verhalen houden, en in het bijzonder voor kinderen die een speciale connectie hebben met Afrika. Omdat ze er op vakantie gaan bijvoorbeeld. Omdat ze nieuwsgierig zijn naar werelden en culturen die ze nog niet kennen. Of omdat ze meer willen weten over de cultuur waar zij of hun (groot)ouders vandaan komen. Verhalen waarin de kinderen zichzelf, hun broertjes en zusjes herkennen.

Sociale campagne
Voor elk deel organiseert Ubuntopia een sociale campagne om nog meer impact te creëren. Voor deel 1 zijn we de campagne ‘Buy One, Share One’ gestart. Hierbij wordt voor elk verkocht boek een boek verspreid aan een minderbedeeld kind in de gebieden waar de des betreffende legendes vandaan komt. We brengen als het ware de verhalen weer thuis. 

Op dit moment zijn we druk bezig met de realisatie van boek deel 2. De sociale campagne zijn we nog aan het vormgeven maar heeft als doel kinderen te ondersteunen in hun artistieke proces die graag artiest willen worden.

Ethiopia Kids