Over Leontine van Hooft

Leontine van Hooft is een energieke, creatieve geest die visie, lef, passie, compassie en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Als corporate antropologe was zij jarenlang de begeleider van internationale organisaties gedurende cultuurveranderingstrajecten en fusies. Soms als trainer, managementcoach, soms als interim manager of intercultureel mediator. Zij heeft vele jaren gewerkt op het Afrikaanse continent aan organisatie ontwikkeling.

Leontine is altijd bezig met omdenken, openingen zoeken en denken in kansen en mogelijkheden in plaats van beperkingen. Zij studeerde af op de stelling dat westerse organisaties veel konden leren van Afrika. Deze prikkelende stelling bracht verwondering en schepte verwarring. Het bracht haar veel internationale publiciteit en erkenning op. Ook vanuit de Afrikaanse organisatie gemeenschap. Leontine werd een veelgevraagd internationaal spreker.

Inmiddels praktiseert haar eigen internationale organisatie, GreenDreamCompany, al weer ruim tien jaar Ubuntu leiderschap. En met succes. De bekroning vanwege het waarden gedreven ondernemerschap en de Nominatie voor Leerbedrijf van het Jaar 2023 maken haar trots. Leontine mag dan ook met recht een expert en ervaringsdeskundige genoemd worden.

Inmiddels heeft zij meer dan 250 organisaties met haar lezingen en interactieve masterclasses weten te inspireren en te helpen de eerste schreden op het pad van Ubuntu leiderschap te zetten. Daarvoor neemt zij niet alleen haar publiek mee op reis naar haar geliefde Afrika, maar deelt zij ook de lessen die zij er geleerd heeft en haar hebben geïnspireerd tot Ubuntu leiderschap voor westerse organisaties.

Lessen voor organisaties die zich realiseren dat deze complexe tijd om een evolutie vraagt van leiders en hun organisaties.