De weg naar bruto mondiaal geluk

In de Top 10 selectie van Managementboek van het Jaar 2017!

We zijn in het Westen opgevoed met het thema missie, visie en strategie. Dat leverde vaak geweldige organisaties prachtige resultaten op. Maar dingen veranderen. De tijdgeest keert. Het besef dringt door dat we niet kunnen doorgaan op de manier die wel al decennia gewend zijn. De tijd is rijp voor een nieuwe manier van ondernemen.

In Afrika vormen de Bron, de Pijlers, de Dragers en het Baken het fundament van Ubuntu. Deze eeuwenoude filosofie zit verankerd in nationale culturen van Afrika en heeft het hedendaagse Afrika zijn weg gevonden naar organisatieculturen en managementstijlen. Het is de ruggengraat geworden van een enorm sociaaleconomisch ontwikkelingsmodel dat de Afrikaanse Renaissance heeft ingeluid en wereldwijd respect verdient en navolging krijgt.

Dit universele model kan ook het Westen begeleiden in de zoektocht van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk. Door gebruik te maken van eeuwenoude kennis en wijsheden krijg je een organisatie waarin business, bezieling en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn. Zo word je duurzamer, innovatiever en vooral gelukkiger.

Aan de hand van inspirerende voorbeelden beschrijft Leontine hoe je inclusief en waarde gedreven kunt ondernemen, gebaseerd op de Ubuntu-filosofie. Het is een vervolg op haar eerste boek De Kracht van Afrikaans denken.