Spreken

Ben jij op zoek naar een keynote spreker of invulling voor een evenement of congres? Leontine geeft geregeld lezingen en masterclasses over Ubuntu leiderschap.

Waarom zou je Leontine boeken voor een lezing of masterclass?
We zitten midden in een existentiële crisis. We voelen het allemaal. Niet alleen hebben we te maken met klimaatverandering maar ook sociale problemen zoals groeiende welvaartsongelijkheid en politieke polarisatie. En dan nog niet te vergeten onze individuele problemen zoals depressie en burn-out. De uitdagingen zijn legio.

En de tijd naar verandering dringt.

Ons westerse wereldbeeld, gebaseerd op de drie-eenheid individualisme, liberalisme en materialisme, is niet toekomstbestendig gebleken. We zullen dringend op zoek moeten naar nieuwe wereldbeelden.

Evolutionair leiderschap
We kunnen daarbij veel leren van continenten, culturen en inheemse volkeren die we honderden jaren als ontwikkelingsgebieden zagen. Leren van tijdloze tribale overlevingslessen en van evolutionair leiderschap. Hernieuwd richting vinden om onze kansen te vergroten.

Dit is waar Leontines nieuwe managementboek, ‘Evolutionair leiderschap’ over gaat. Waar zij organisaties en hun leiders mee kan inspireren en met haar lezingen en masterclasses op weg kan helpen.

Ubuntu: eeuwenoud, eigentijds en innovatiever dan ooit
Ubuntu-leiderschap heeft als doel community welzijn. De meest onderzochte theorieën en filosofieën op leiderschap komen hierin samen. Het geeft een antwoord op de groeiende behoefte aan betekenis, inclusie en samenwerking, diepe verbinding en humaniteit. Daarom is dit het paradigma dat we nu zo hard nodig hebben.

Bewezen deskundigheid
Leontine heeft, als corporate antropologe en inclusief ondernemer, jarenlange ervaring met organisatieontwikkeling op het Afrikaanse continent. Zij heeft zich ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van Ubuntu-leiderschap en de toepasbaarheid voor westerse organisaties. Haar eigen organisatie experimenteert al ruim 15 jaar met Ubuntu leiderschap.

Zij heeft vele andere organisaties en Ubuntu-leiders gemodelleerd en bestudeerd. Zij heeft al 250+ organisaties geïnspireerd met lezingen en masterclasses rondom het concept van Ubuntu.

Praktische tribale overlevingslessen voor westerse organisaties
Zij richt me op de praktische toepassing van Ubuntu-leiderschap in de moderne wereld. Leontine biedt waardevolle inzichten en strategieën waarmee luisteraars en deelnemers direct aan de slag kunnen om hun eigen leiderschapsvaardigheden te verbeteren.

Als ogen opengaan, wordt kijken zien
(Ethiopisch gezegde)

Voor meer informatie over Leontine’s lezingen, masterclass Vergaderkring en storytelling sessies, klik op de afbeeldingen.

Lezingen
Masterclass vergaderkring
Storytelling