Yungo en Anansi (3+)

Leontine geeft dit boek uit onder haar brand Ubuntopia.

Deel 1: De zoektocht naar de verdwenen kiwi

Het is tien uur! Yungo, de vreemde vogel, heeft honger! Maar Anansi de Spin is er vandoor gegaan met de mand met kiwi’s! Yungo vraagt jou, de lezer of verteller en alle dieren in het Woud om hulp!

Yungo kan van kleur veranderen: groen als Yungo blij is, geel wanneer verdrietig, donkerblauw wanneer boos en lichtpaars wanneer Yungo bang is.

Een avontuurlijk en grappig verhaal over delen, vergeven en vriendschap. Waardes die belangrijk zijn binnen de Afrikaanse Ubuntu filosofie.

Over Anansi
Er zijn veel verhaaltjes over Anansi de Spin. Ze komen bijna allemaal uit Ghana, een land in West-Afrika. Lang geleden moesten veel mensen uit Ghana hun land en familie achter zich laten om als slaaf in een vreemd land te gaan werken. Zij konden niets meenemen, maar hun verhalen wel. Zo konden ze hun kinderen, op een leuke manier, het verschil tussen goed en kwaad laten zien. Het vertellen van de Anansi verhalen maakte hen weer een beetje vrolijk. 

Anansi is een luie, sluwe spin en heeft altijd trek in iets lekkers. Hij denkt daarbij vooral aan zichzelf. Zelf voor zijn eten zorgen, geen haar op zijn spinnenhoofd dat daaraan denkt. Hij steelt het liever van een ander. Wel zo makkelijk. Hij bedenkt gewoon iedere keer iets slims…  Maar hoe is het als je zelf, zoals Yungo, altijd moet opletten voor de grappen van Anansi? Niet leuk, toch? Maar wat kun je doen? En hoe word je toch weer vrienden? 

Dit boek komt niet aan het karakter noch aan de oude verhaaltjes van Anansi de Spin. Maar laat de lezer en verteller het goed en kwaad vanaf de andere kant beleven. De humor is wel overgenomen.  Dit Anansi verhaal geeft ouders de mogelijkheid actuele onderwerpen zoals diversiteit en inclusiviteit door te geven aan de hand van voorbeelden.

Dit boek is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

‘Yungo en Anansi – De zoektocht naar de verdwenen kiwi’ bestellen?