Ubuntu Theater College

Op zoek naar een bijzondere collectieve educatie en entertainment ervaring voor jouw evenement? Wil je jouw organisatie op een uiterst creatieve manier laten kennismaken maken met het concept van Ubuntu? Of laten ervaren hoe diversiteit en inclusie ook voor jouw organisatie kan leiden naar innovatie, persoonlijke groei en succes? Wil je hulp bij het ontwikkelen van een collectieve visie? Of een collectief veranderproces op gang brengen? Ontdek samen met Leontine op creatieve wijze de wijsheid die in jouw organisatie schuilt.

De Voorstelling

Het Ubuntu Theater College van Leontine van Hooft is geen standaard theatervoorstelling. Het is een matinee of avondvoorstelling die vol interactie zit, met verhalen, oude en nieuwe rituelen en betoverende muziek, allemaal gericht op het welzijn van jouw organisatie.

Het is een voorstelling die je niet alleen gezien moet hebben, maar die je moet hebben ervaren. Het zorgt voor verbinding, nieuwe inzichten en het bespreekbaar maken van het thema diversiteit en inclusie op de werkvloer.

Een fascinerende reis naar Afrika: De LeKgotla

Tijdens het Ubuntu Theater College neemt Leontine haar publiek, jouw gezelschap, mee op een fascinerende reis naar Afrika. Hier vinden al eeuwenlang belangrijke besluiten op een heel bijzondere manier plaats, namelijk door middel van een complete community raadpleging: De LeKgotla. Hierin staat niet het individu maar welzijn van het collectief centraal.

In de LeKgotla nodigt de chief ieder lid uit om de waarheid, inzichten en wijsheid met elkaar te delen. Dit stimuleert vertrouwen, openheid en betrokkenheid. Mensen ervaren dat ze van grote waarde zijn en dat er met respect naar ze geluisterd wordt. En dat zorgt voor duurzaam verwantschap.

Een LeKgotla helpt de leider om de juiste besluiten te nemen. Het geeft koers. Het is een bewezen methode die al lang niet meer alleen wordt toegepast bij rurale communities maar ook zijn weg heeft gevonden naar grote organisaties. Het levert waardevolle inzichten en resultaten op.

Geschikt voor groepen vanaf 250 personen

Het Ubuntu Theater College is in-company te boeken. Het betreft een op maat gemaakte voorstelling, geschikt voor groepen vanaf 250 personen. Elke voorstelling is uniek, omdat er gebruik wordt gemaakt van een echte organisatiecase. Deze case beslaat de hele organisatie en is relevant voor alle medewerkers binnen het bedrijf.

Hieronder vind je een lijst van voorgaande thema’s ter inspiratie:

  • Hoe starten we met het opbouwen van een succesvolle inclusieve organisatiecultuur? We willen wel, maar waar moeten we beginnen?
  • Van wetgeving, naar innovatie en kans. Kortom hoe maken we van de nieuwe CSRD wet een inspiratiebron om trots op te zijn?

Prijsindicatie

Na inventarisering van de wensen en behoeften van de organisatie kan Leontine een gepersonaliseerde offerte opmaken.