Word een Ubuntu Master in slechts 1 dag

Deze training is gebaseerd op het het nieuwe managementboek van Leontine van Hooft 'Evolutionair leiderschap' (Longlist Managementboek van het Jaar 2024), over Ubuntu, lessen voor moedigere leiders en innovatieve organisaties
die er toe willen doen
.

De training
Op vrijdag 5 juli organiseert Leontine van Hooft het dagprogramma: ‘Word een Ubuntu Master in slechts 1 dag’. Het programma is opgedeeld in twee delen. In de ochtend leer je de essentiële principes van Ubuntu kennen aan de hand van zowel theoretische als praktische vertalingen naar de organisatiepraktijk. Na een heerlijke lunch ga je op interactieve wijze kennismaken met de Ubuntu methode voor gedragen besluitvorming: De LeKgotla methode, het community-wiel dat alles in beweging brengt.

Als kers op de taart ontvang je na afloop Leontine’s nieuwste Ubuntu managementboek ‘Evolutionair leiderschap’. Mis deze kans niet om een diepgaand begrip van Ubuntu te verwerven en jezelf te ontwikkelen als een echte Ubuntu Master!

09.00 – 09.30
Ontvangst in het Ubuntopia café met koffie, thee en lekkers

09.30 – 12.30 uur
• De theorie
Wat is Ubuntu? Waarom Ubuntu? Wat is Ubuntu leiderschap?
• De praktijk
Wat zijn de tien tribale Ubuntu lessen voor organisaties?
• Mirror moment
Tijd voor reflectie op de eigen praktijk

12.30-13.30 uur
Lunch

13.30 – 16.00 uur
• De LeKgotla- dialoogkring
Je maakt op interactieve wijze kennis met de LeKgotla methode.
Hoe werkt deze methode? Hoe leidt de LeKgotla naar maximaal draagvlak? Wat is de rol van de chief?
• Mirror moment
Tijd voor reflectie en toepassing op de eigen praktijk

16.00-17.00 uur
Plenaire afsluiting en drankje in het Ubuntopia café

Dit programma vindt plaats in het Ubuntopia café, op het kantoor van GreenDreamCompany, aan Markt 11, in het hart van de historische vestingstad Zaltbommel. De locatie is gemakkelijk te bereiken. Als je met de trein komt, kun je in ongeveer vijftien minuten naar ons toelopen. Als je liever met de auto komt, kun je gratis parkeren op de parkeerterreinen Beersteeg en Rotterdamse Bol.

Het concept van Ubuntu komt voort uit een Afrikaanse filosofie die de onderlinge verbondenheid en onderlinge afhankelijkheid van individuen en gemeenschappen met elkaar en met de aarde benadrukt. ‘I am because We are, and the Planet is.’ Alles is verbonden met alles. Het concept is omarmd en toegepast door mensen als Mandela en Tutu en vindt steeds meer mondiale toepassingsgebieden, waaronder organisatie en leiderschap.

Vertaald naar het niveau van organisaties gaat het bij Ubuntu over het creëren van gelukkige organisaties. Organisaties waar mensen zich graag aan verbinden omdat het gewoon fijn werken is om samen voor een hoger doel te gaan. Het gaat over harmonieuze samenwerking, de kracht van diversiteit en inclusie. Het benadrukt ook het belang van het opbouwen van sterke en duurzame relaties, fair business, en duurzame nalatenschap.

Ubuntu-leiderschap is een dienende en verbindende leiderschapsstijl. Ubuntu-leiders geven prioriteit aan het welzijn van hun teamleden en betrekken hen actief bij besluitvormingsprocessen, waarbij iedereen als gelijke bijdragers worden behandeld. Besluitvorming, beleid maken, koers zetten, casuïstiek of dilemma bespreking, conflicthantering, het vindt plaats in een LeKgotla dialoogkring.

Organisaties die in de toekomst nog relevant willen zijn, doen er wijs aan op een totaal andere manier te gaan denken en doen. Door Ubuntu-principes te integreren, worden niet alleen gelukkige organisaties gecreëerd waarin mensen gedijen en bovengemiddeld presteren, ook kunnen organisaties en hun leiders antwoorden vinden op de complexe uitdagingen van deze tijd.

Na deelname aan het programma ‘Word een Ubuntu Master in slechts 1 dag’ beschik je over zowel theoretische als praktische kennis van de mogelijkheden van Ubuntu-leiderschap binnen jouw organisatie. Op een interactieve manier heb je kennisgemaakt met de besluitvormingsmethode van LeKgotla en heb je gereflecteerd op jouw eigen organisatiepraktijk en leiderschap. Zo ben je in staat om concrete verandering en implementatie binnen jouw organisatie vorm te geven.

Maak kennis met Leontine van Hooft MA, een gepassioneerde ambassadeur van het Ubuntu-concept. Met haar achtergrond als corporate antropologe, managementtrainer/coach en ervaring op het Afrikaanse continent, heeft zij zich ten doel gesteld om Ubuntu over de hele wereld te verspreiden. Haar werk als spreker, auteur en ondernemer is bekroond met meerdere awards. Al 15 jaar lang past haar organisatie GreenDreamCompany Ubuntu-leiderschap toe.


Heb je gedurende de dag vragen? Stel ze gerust aan Leontine van Hooft en haar collega’s, die de hele dag beschikbaar zijn.

Lees hier wat voorgaande deelnemers zeggen over dit dagprogramma:

“Hartelijk dank voor de inspirerende dag gisteren en het delen van je wijsheid! Wat een mooie dag was het met bijzondere deelnemers. Ik neem deze dag mee als een geschenk naar mijn zakelijke leven en naar mijn familie en vrienden. Zo wil je leven en dienstbaar zijn aan een groter geheel. De training was goed opgezet. Ik ben je dankbaar met heel mijn hart!”
– Karin Verwielen | Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide

“Dank Leontine voor deze geweldige dag. Ook dank aan de prachtige deelnemers die deze opleiding van één dag een bijzonder verdieping gaven!!!’
– Gerard Kroon | Interim Manager Zorg & Welzijn

Op vrijdag 5 juli 2024 vindt het ‘Word een Ubuntu Master in slechts 1 dag’-programma plaats. Dit unieke programma is ontworpen voor moedigere leiders en innovatieve organisaties die ertoe willen doen. Voor slechts 500 euro per persoon (exclusief btw) leer je de Ubuntu-filosofie kennen en praktiseren en ontvang je een exemplaar van Leontine’s nieuwste Ubuntu managementboek: Evolutionair leiderschap. Als je dit boek al hebt, kun je ter plekke een van de andere zes Ubuntu-boeken van Leontine uitzoeken.

Tickets kunnen worden besteld via de webshop van Ubuntopia. Wees er snel bij, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ontvangt je liever een factuur die je kunt declareren? Neem dan hiervoor contact op met Sophie via s.van.rijckevorsel@greendreamcompany.com

Als je na het bestellen van een ticket toch niet kunt komen, kun je je plek aan een collega of relatie overdragen of zullen we contact met je opnemen bij de volgende ‘Word Ubuntu Master in slechts 1 dag’-programma.

Als je als team of gehele organisatie wilt deelnemen, informeer dan rechtstreeks bij Leontine van Hooft voor de organisatiemogelijkheden. Vergeet niet om ook naar het volledige aanbod op www.leontinevanhooft.nl te kijken.

Heb je nog vragen over het ‘Word een Ubuntu Master in 1 Dag’-programma? Neem dan gerust contact op met GreenDreamCompany via 0418 517435 of stuur een e-mail naar Sophie via s.van.rijckevorsel@greendreamcompany.com.

Het bestelproces verloopt via de webshop van Ubuntopia.

Wist je dat het dagprogramma ‘Word een Ubuntu Master in slechts 1 dag’ nu ook beschikbaar is voor incompany boekingen? Als jouw organisatie geïnteresseerd is om dit inspirerende programma intern te organiseren, met een relevante case specifiek voor jouw organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen.