Niemand

Anno 2016 gaat het steeds meer over mensen die vanuit een droom of passie leven, die het verschil willen maken. Ik ben zo iemand die vanuit een sterke passie en visie gedreven wordt. Ik wil mijn tijdelijkheid op deze aarde inzetten om binnen mijn mogelijkheden de wereld een klein beetje te helen, mooier te maken en door te kunnen geven.

Niemand geeft je die opdracht. Niemand zegt dat je het moet, niemand zegt dat je het moet laten. Je bent je eigen catalisator. Je pakt het zelf op, geïnspireerd en uitgedaagd door de kennis en wijsheid die je tegenkomt.

Ik ben een ondernemend type. Ondernemend zijn is m.i. ook je comfortzone achter je laten en een eigen norm van presteren creëren. Het is een permanent op reis zijn, met ups en downs, op zoek naar je zelf en leren van en samen met anderen. Het doel bereiken is daarbij niet het enige belangrijke dat telt. Het op weg zijn wel. Hobbels nemen. Je grens telkens weer verleggen. Blijven leren en blijven verwonderen. Boven jezelf proberen uit te stijgen. Nieuwe uitzichten geven nieuwe inzichten.

Soms moet je om doelen te bereiken daarvoor het spel veranderen, dingen vanuit een andere invalshoek durven bezien en aanvliegen. Die vrijheid ook durven nemen. Daarbij is het de kunst je ego klein te houden, nederig en toegewijd blijven aan het grotere doel. De mensen op je pad mee te nemen, te ondersteunen en te faciliteren. Het gaat immers niet om jou. Het gaat om de gezamenlijke ontdekkingstocht.