Cover Evolutionair leiderschap en Ubuntu

Aankondiging nieuw managementboek

Door: Uitgeverij Van Duuren Management

Alleen voor organisaties die er toe willen doen

Ubuntu, de eeuwenoude Afrikaanse filosofie over humaniteit en verbinding en omarmd door mensen als Mandela en Tutu, is een mondiale filosofie aan het worden die zijn weg vindt naar steeds meer toepassingsgebieden. Waaronder management en leiderschap.

Organisaties die in de toekomst nog relevant willen zijn, kunnen de uitdagingen waar we tegenwoordig samen voor staan alleen het hoofd bieden door op een totaal andere manier te gaan denken en doen. Waardengedreven en gericht op welzijn en niet zozeer op welvaart. Niet meer ieder voor zich en God voor ons allen. Maar in verbinding met elkaar en met de omgeving.

‘I am because we are’

Dit uitgangspunt van Ubuntu helpt organisaties en hun leiders antwoorden te vinden op de grote vraagstukken, en creëert tegelijkertijd gelukkige organisaties waarin mensen floreren en bovengemiddeld presteren.

Organisatieantropoloog Leontine van Hooft maakt in ‘Evolutionair leiderschap’ aan de hand van tien lessen en praktijkvoorbeelden van over de hele wereld overtuigend duidelijk wat Ubuntu kan betekenen voor organisaties die inzien dat het echt anders moet. En anders kan. Een bron van inspiratie!

‘Evolutionair leiderschap’ verschijnt eind augustus, maar is nu al te reserveren via Managementboek.nl.