Een mens is meer dan zijn professie

Leiderschapslessen gebaseerd op de Ubuntu filosofie.

Stel je voor…

… je bent een manager. Je team is divers: qua kleur, achtergrond, religie en seksuele geaardheid, maar ook zijn sommige verlegener dan anderen en terwijl de een 65 jaar oud is, is je nieuwe rekruut een 24-jarige millennial. Wel ben je ervan overtuigd dat de verschillende meningen kunnen bijdragen aan een beter resultaat. Hoe kan je de diversiteit in je team benutten? En hoe creëer je een complementair team dat profiteert van deze diversiteit?

Wat zou er gebeuren als je er vanuit gaat dat mensen veel meer zijn dan hun professie?

Iedereen heeft bepaalde hobbies, talenten en kwaliteiten. Maar ook rollen in het leven. Wellicht ben je naast je professie ook moeder, zoon van of mantelzorger. Mijn advies, leer je mensen écht kennen en zet ze in op basis van meer dan hun professie. Dan zal je zien dat het erkennen van diversiteit en dit gebruiken als een kracht kan bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie.

Benieuwd hoe jij een inclusieve leider kan worden? Lees veel meer over dit soort inzichten in mijn managementboeken of ben jij benieuwd hoe je dit kan implementeren binnen jouw eigen organisatie? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een lezing of masterclass op locatie.