Van Ubuntu naar B Corp

Mijn organisatie GreenDreamCompany bestaat dit jaar 20 jaar! Een fantastische mijlpaal die tot nadenken over de toekomst stemt. Ook ik heb niet het eeuwige leven en inmiddels staat de volgende generatie voor de deur. Er zal dan vast het een en ander veranderen of zelfs beter worden maar het gaf mij wel een diepgewortelde vraag:

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wat we bereikt hebben, niet alleen voortgezet wordt door toekomstige generaties binnen onze organisatie, maar ook dat onze groei op een
verantwoorde en Ubuntu manier begeleid wordt?

Best een moeilijke opgave. Maar ik kan met blijdschap zeggen dat het gelukt is!

Degenen die mij kennen, weten dat we bij GreenDreamCompany al bijna 20 jaar experimenteren en werken vanuit Ubuntu-leiderschap. Dit is iets dat natuurlijk is ontstaan vanuit een diepgewortelde motivatie. Een certificering en movement die daar heel dichtbij komt is B Corp™.

Ik kan met een trotse glimlach en een warm hart aankondigen dat GreenDreamCompany de certificering als B Corp organisatie heeft behaald met een sterke overtuiging van 90,5 punten! En dat is niet alles, we hebben ook nog het Impact Business Model Educatie toegewezen gekregen.

Hierdoor kunnen onze Ubuntu leiderschapsprogramma’s voor jong en oud écht het verschil maken!

Ik wil mijn diepe trots en dankbaarheid delen met het hele team dat dit mogelijk heeft gemaakt. Jullie inzet, passie en betrokkenheid hebben ons gebracht waar we nu zijn. Samen zullen we blijven streven naar innovatie en positieve impact op een manier die ons dichter bij onze missie brengt.

Wat is B Corp?

 B Corp is een internationale certificering voor profitgedreven bedrijven die een grote, positieve impact hebben op mens en milieu. Wat de B Corp-certificering uniek maakt, is het holistische karakter. Zo kijkt B Corp niet naar één aspect van je bedrijf, maar naar je gehele bedrijfsvoering. Van de impact in je productieketen tot de voordelen die je je medewerkers biedt.

B Corp en Ubuntu

Het B Corp certificaat sluit naadloos aan bij onze Ubuntu-waarden en biedt ons de mogelijkheid om niet alleen onze impact van onze organisatie te meten, maar ook om continu te blijven streven naar verbetering.

Onderdeel van een movement

Deze geweldige erkenning plaatst ons in het gezelschap van andere bedrijven zoals Triodos, Tony Chocolonely, Rituals en Patagonia. Stuk voor stuk organisaties die ernaar streven om iets waardevols bij te dragen aan de wereld. Wat een eer om onderdeel te zijn van deze prachtige B Corp familie!

Meer informatie over GreenDreamCompany en de B Corp certificering vind je hier.