Wat anderen schreven over het managementboek
‘De weg naar bruto mondiaal geluk’ (longlist Managementboek van het Jaar)

In het Engels ( Amazon): The Way to Gross Global Happiness ISBN 9789082098723

Anderen schreven over dit managementboek:

 • ‘Actueel onderwerp dat de tijdgeest haarfijn aanvoelt’
 • ‘Een boek over “natuurlijk” leiderschap. Van begin tot eind boeiend, inspirerend en verhelderend. De kracht van de verbondenheid is haalbaar in iedere organisatie’.
 • ‘Een echte ‘page-turner’! Van begin tot eind gevuld met inspirerende verhalen die je oproepen om een beter mens en professional te zijn. Vooral de uitleg over de Ubuntu Pijlers leert je hoe je met klanten, partners en teamleden kunt omgaan voor meer positieve impact’.
 • ‘Goed geschreven boek met inspirerende inzichten, geeft niet alleen aan dat er verandering nodig is in onze samenleving maar biedt ook oplossingen. Echt een aanrader!’
 • ‘Wauw, een Afrikaanse managementfilosofie naast de bekende Westerse en Aziatische theorieën!’

 Verwondering en nieuwsgierigheid

Hoe kan het dat op het zelfde moment dat de westerse wereld in crisis raakte, veel landen op het Afrikaanse continent tot de grootste opkomende groei-economieën ter wereld zijn gaan behoren? Wat doen zij anders? Hoe ontwikkelen zij hun organisaties? Hun positionering? En wat betekent dat voor leiding geven? En…

Wat kan het westen hier van leren?

Maak kennis met de Afrikaanse managementfilosofie Ubuntu die deze Renaissance begeleid. Anders dan ‘Missie, Visie en Strategie’ vormt ‘De Bron, de Pijlers, de Dragers en het Baken’ het fundament van deze Afrikaanse organisatiecultuur  en managementstijl . Een model dat ook het Westen kan begeleiden in de zoektocht van bruto nationaal product naar bruto mondiaal geluk. Door gebruik te maken van eeuwenoude kennis en wijsheden is het mogelijk om organisaties op te bouwen waarin business, bezieling en spiritualiteit met elkaar verbonden zijn.

 Impressie inhoudsopgave:

 1. Rise like a phoenix!
  2. Bruto mondiaal geluk
  3. Bakens van licht, zeeën van kansen
  4. Samenleving van (w)aarde
  5. De Bron, de Pijlers, de Dragers en het Baken
  6. Grote Rainmakers en hun geheimen
  7. The Art of Business 3.0
  8. Best practice: GreenDreamCompany
  9. Now go, make it rain!

 Leontine van Hooft:

 • Is corporate antropologe en inclusief ondernemer in opkomende markten
 • heeft onlangs een Super Achiever Award  ontvangen op het World Women Leadership Congress in Mumbai, India, voor haar rol als ‘Female Influencer’ alsmede de wijze waarop zij “Inspirational Leadership” in de praktijk brengt binnen haar eigen organisatie.
 • Is motivational speaker en geeft lezingen en masterclasses in Ubuntu management, info: leontinevanhooft.nl