PERSBERICHT: ‘De kracht van Afrikaans denken’ laat zien hoe het post-corona tijdperk ingericht kan worden

Op 25 juni 2021 verschijnt de 5e en herziene druk van het boek ‘De kracht van Afrikaans denken’ van award winnende auteur Leontine van Hooft. Met het voorwoord geschreven door Nederlands oud-politicus en bestseller auteur Jan Terlouw, brengt dit boek je in contact met een andere manier van leven en werken passend bij deze sterk veranderende wereld.

“Als er iets is wat Covid-19 ons heeft laten zien, is het dat we uiteindelijk toch allemaal met elkaar verbonden zijn. Was er een mondiale pandemie voor nodig om wakker te worden? Blijkbaar.” – Leontine van Hooft, auteur van ‘De kracht van Afrikaans denken’.

‘De kracht van Afrikaans denken’ laat je kennis maken met een van Afrika’s oudste wijsheden: de humanistische filosofie Ubuntu, ‘Ik ben omdat Wij zijn’. Een van oorsprong tribale filosofie die ervan uitgaat dat menselijkheid beter tot zijn recht komt in een gemeenschap.

Wat kan de mens, de maatschappij en de organisatie leren van Afrika?
Tijdens het eerste bezoek van Leontine aan het continent Afrika ontdekte ze dat het wereldbeeld van het continent anders was dan wat haar geleerd was. Zeker, ze vond armoede en sociale problemen. Maar ze vond ook hoop, passie, ambitie en een sterk gevoel van verbondenheid die de mensen helpt om uitdagingen aan te gaan om er samen sterker uit te komen.

Gevormd door Ubuntu werkt Afrika hard aan een solide MKB en vindt daarbij aansluiting op wereldniveau. Met charismatische leiders zoals Nelson Mandela, Kofi Annan, Desmond Tutu, Ellen Sirleaf en Barack Obama in de voorhoede.

Een boek niet alleen inspirerend voor managers, leiders en ondernemers maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een andere manier van leven en werken.

“De denkwijze die Ubuntu vertegenwoordigt, heeft invloed op alle aspecten van de samenleving. Verbindend leiderschap en een nieuwe wereld. Dit boek laat zien hoe het anders kan. Zeer de moeite waard om te lezen.” – Jan Terlouw, over ‘De kracht van Afrikaans denken’.

Over de auteur

Leontine van Hooft is corporate antropoloog, inclusief onderneemster, inspirerende spreker en auteur van de managementboeken ‘De kracht van Afrikaans denken’ en ‘De weg naar bruto mondiaal geluk’. Zij heeft al 250+ organisaties geholpen met het integreren van Ubuntu management. Daarnaast geeft zij de Ubuntu filosofie ook door aan jong en oud via haar artistieke boekencollectie ‘De Kronieken van Ubuntopia’.

Noot voor de redactie

Wil je een recensie-exemplaar ontvangen, een interview met de auteur houden of een artikel over dit onderwerp publiceren? Dan horen we graag van je! Je kan reageren op dit mailadres of bellen naar Sophie van Rijckevorsel via 06 57 24 38 96.

Het boek is vanaf 25 juni 2021 verkrijgbaar via Bol, Amazon, alle online boekwinkels en leontinevanhooft.nl.

Praktische gegevens
Titel: De kracht van Afrikaans denken
Ondertitel: Over Ubuntu, verbindend leiderschap en een nieuwe werel
Omvang: 106 pagina’s
Uitvoering: 5e en herziene druk
ISBN: 9789082098778
Prijs: €24,95
Uitgeverij: GreenDreamWorks

Leontine van Hooft - Auteur De kracht van Afrikaans denken