De Ubuntu Filosofie en Steward Ownership in Onze Organisatie

Wij zijn als familiebedrijf, aan het nadenken over een alternatieve eigendomsstructuur. We hebben zelf ook niet het eeuwige leven. We willen het beste voor ons bedrijf. En we willen dat de manier waarop onze waarden en de Ubuntu filosofie toegepast wordt in de organisatie borgen. We willen goede voorouders zijn. Maar waar te beginnen?

Steward Ownership

In mijn managementboek “Evolutionair leiderschap” deel ik tien Ubuntu lessen voor organisaties, met praktische voorbeelden vanuit onze eigen organisatie GreenDreamCompany.

Een van deze lessen gaat over de overgang van eigenaarschap naar rentmeesterschap: Steward Ownership. Het draait hierbij om 2 belangrijke principe: Profits Serves Purpose en Self-Governance. En dat begint bij het scheiden van stemrecht en economisch recht om er zo voor te zorgen dat de missie van de organisatie maximaal gewaarborgd blijft. De mensen die de organisatie runnen zijn mensen die de missie voorstaan. Winst wordt geherinvesteerd in de toekomst, in plaats van uitgekeerd aan aandeelhouders.

Steward Ownership is helemaal niet nieuw

Het is fascinerend om te zien dat Steward Ownership al veel voorkomt in UK en Scandinavische landen. In Denemarken bijvoorbeeld, is het overgrote deel van de beursgenoteerde bedrijven gebaseerd op dit principe van rentmeesterschap.

Enkele inspirerende voorbeelden van organisaties die Steward Ownership succesvol toepassen, zijn Pantagonia, Triodos en de Efteling. In feit zijn deze organisaties al heel lang van zichzelf.

Denk vanuit het concept erfenis en tijdreizen

In het kader van Steward Ownership is het interessant om te kijken vanuit het concept van erfenis en tijdrijzen. Stel je een kind voor dat over 100 jaar geboren wordt. Wat heeft dat kind nodig om gelukkig te worden? Wat moet je nu doen of laten om door dat kind als een goede voorouder gezien te worden?

Binnen ons familiebedrijf zijn we hier nu mee bezig. De volgende generatie biedt zich inmiddels aan maar ook zijn er eerlijke gesprekken dat het geen verplichting moet zijn. Dat voelt voor niemand goed.  

Dit en meer is 1 van de lessen van de Ubuntu training: Wordt een Ubuntu Master in slechts 1 dag, die ik binnenkort geef op donderdag 24 april. Zie ik jou daar? Informatie en aanmelden.